Tankar om vår tid

Vad tänker du? Vad drömmer du om? Vad vill du ändra på? Det kanske gäller miljö, politik, gemenskap, kärlek eller… Om du är mellan 13 och 19 år kan du låta andra ta del av dina tankar genom att vara med och skapa e-boken Tankar om vår tid – av 100 unga.

Startskottet gick på bokmässan den 28 september och sista dag att skicka in ditt bidrag är 22 januari. Du kan dela dina tankar på många sätt. Skriv en text (max 2 500 tecken), rita en tecknad serie (max fem sidor) eller spela in en film (max två minuter). Boken, som kommer att bestå av 100 utvalda bidrag, presenteras i Almedalen under politikerveckan i juli – valåret 2018.

Projektet görs av nätverket LÄSLOV, drivet genom Läsrörelsen, i samarbete med Bokmässan, Tidningen Skriva och med stöd av Pressbyrån.

Inspiration och tips om hur du bygger upp en text hittar du på Tidningen Skriva www.tidningenskriva.se

 

Så här skickar du in just dina Tankar om vår tid:

Fyll först i dina kontaktuppgifter

Skriva
Om du har valt att skriva om dina tankar använder du formuläret nedanför. Texten skriver du in i rutan ”Ditt bidrag ”. Det får plats precis 2 500 tecken och fungerar som twitter. Du märker när det inte ryms mer.

Film
Om du skapat en film laddar du upp den på valfri videotjänst, till exempel Youtube eller Vimeo. Sedan kopierar du bara länken och klistrar in den i rutan ”Ditt bidrag”. Kolla så att din film inte är längre än max två minuter.

Tecknad serie
Om du valt att berätta om dina tankar i en tecknad serie scannar du in den eller tar en bild på varje sidan med din telefon. Spara den som ett pdf-dokument. Den får inte vara mer än fem sidor lång. Men du bestämmer själv hur många rutor det är på varje sida. Kolla så att dokumentet inte blir för tungt. 600 dpi är lagom. Bifoga den längst ner i formuläret.

Om det ändå verkar krångligt kan du höra av dig med dina frågor till kontakt@laslov.se

LYCKA TILL!

 


 

Namn (obligatoriskt)

E-post (obligatoriskt)

Telefonnummer (obligatoriskt)

Adress

Postnummer

Postort (obligatoriskt)

Ditt bidrag

Bifoga bild (valfritt)

Bifoga bild (valfritt)

Bifoga bild (valfritt)

Tips: Om du vill skicka in fler än tre bilder kan du skapa en zip-fil och ladda upp istället.