Tävla om LÄSLOVSPRISET 2016!

Nu har du som är mellan 7-13 år chansen att vara med i Sveriges roligaste tävling och vinna en resa till Stockholm, gå på Läslovsfestivalen, träffa författare och få bokpaket! En tävling för alla mellan 7-13 år som vill uttrycka sina tankar och känslor i ord, bild, musik eller film. Årets tema är ”Viktigast för mig”.

 Hur gör man?

Bidraget kan vara till exempel en film, en berättelse, en serie, en sång eller en dikt på temat ”Viktigast för mig”. Du som är med i tävlingen kan välja att delta själv eller tillsammans med några kompisar (får vara högst tre). Tävlingen är öppen för dig mellan 7-13 år.

Vår tävlingsjury går igenom alla bidrag. Juryordförande är Martin Widmark, författare till bland annat böckerna om LasseMaja. I juryn sitter också Läslovets talespersoner Elisabet Reslegård och Johan Unenge, ordföranden för Sveriges Elevråd Erik Kochbati samt hiphop-artisten Ayesha Quraishi.

Vad vinner man?

Tre vinnare får en resa till Stockholm och en natt på hotell. En vuxen får följa med. Vinnarna får ett studiebesök på ett bokförlag, träffa barn- och ungdomsboksförfattare, ett bokpaket samt hyllningar på Läslovsfestivalen den 4 november på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Välkomna till Sveriges roligaste tävling!

Bidragen skickas in senast 30 september 2016 till:

Läsrörelsen
c/o Svenska Barnboksinstitutet
Odengatan 61
113 22 Stockholm

Märk kuvertet: ”Läslovspriset”

Eller mejla till: info@lasrorelsen.nu med ämnesrubriken ”Läslovspriset”.

Tävlingsarrangör är LÄSLOV vecka 44. Ett brett läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk.