Det är du som är Skärholmen – kom och skapa ditt Skärholmen

Ta med dig en sak som är betydelsefullt för dig. Eller ta med dig ett minne. Sedan är det bara att sätta igång och berätta. Varför är föremålet så speciellt? Hur fick du det? Har det något namn? Slå dig ner vid långbordet och sätt igång. Vi har papper och pennor och färg och kritor och lera och allt man kan tänkas behöva för att berätta sin historia. Sedan samlar vi ihop alltihop till en enorm minnesutställning över vad Skärholmen var igår. Som finns att beundra i Biblioteket.

Skärholmen idag
Hur förklarar man vad Skärholmen är för någon som aldrig varit där? Är det kul, tråkigt eller är det världens mittpunkt.  Är det för litet, för stort eller alldeles lagom? Vi laddar upp med travar av vykort. Tomma på båda sidor. Rita måla eller skriv och posta det till dig själv. Kanske är Skärholmen inte alls vad man kan tro?

Skärholmen nästa vecka
Men hur borde Skärholmen se ut? Vad skulle kunna göra Skärholmen ännu bättre? Allt går att förändra. Men för att det ska ske måste idéerna fram. Hur kommer en vanlig dag se ut i framtiden? Det måste också berättas, ritas sjungas eller snickras fram. Visa ditt alster och bli en del av filmen om framtidens Skärholmen.  Den ska vi visa för dem som behöver få reda på vad som rör sig i unga huvuden.

Arrangör: SKHLM nästa vecka

skärholmen-drottning-affisch