Vad rör sig i huvudet på nästa generation? De som en gång ska ta över samhället. Det ville Nätverket LÄSLOV, drivet genom Läsrörelsen, ta reda på. E-boksprojektet Tankar om vår tid vände sig till unga på högstadier och gymnasier i hela landet, för att ge dem möjlighet att dela med sig av sina tankar. Skrivutrymmet var begränsat till 2 500 tecken. Bland bidragen har 14 bidrag valts ut, som på ett övertygande sätt visar unga människors tankar.

E-boken publicerades under valveckan 2018 och delades ut i tryckt format till alla partiledare i riksdagen samt berörda ministrar. Två av de unga skribenterna – Naomi från Göteborg och Mattias från Trelleborg – träffade dessutom utbildningsminister Gustav Fridolin och fick personligen berätta om projektet tillsammans med Elisabet Reslegård, Läsrörelsens och Nätverket LÄSLOVs ordförande, och Johan Unenge, styrelseledamot i Läsrörelsen och talesperson för LÄSLOV.

E-boken finns att ladda ned kostnadsfritt som e-pub* samt som PDF. Vi uppmanar alla, särskilt våra makthavare, att ta del av det som de unga har att säga.

Projektet är genomfört i samarbete med Bokmässan, Tidningen Skriva och med stöd av Pressbyrån.

Ladda ned e-boken kostnadsfritt här:

Tankar om vår tid, PDF

*Vi har tekniska problem med uppladdning av e-pubfiler till hemsidan just nu. Vi arbetar med att lösa problemet. Vill ni ha tillgång till e-pubversionen av boken, kontakta kontakt@laslov.se