Författarbesök och skrivarverkstad med David Renklint

13.00-14.30 FÖRFATTARBESÖK för åldrarna 10-17 år

Skräck- och fantasyförfattaren David Renklint besöker Ungdomens Hus. Kom och lyssna och ställ frågor om skrivande och berättelser, och om Davids böcker och författarskap. Föräldrar, författare och andra intresserade är också välkomna på författarbesöket.

14.30 Fika. Ungdomens Hus bjuder alla deltagare på fika.

15.00-17.00 SKRIVARVERKSTAD för åldrarna 13-17 år

Nu har du chansen att träffa författaren David Renklint, som kommer till Ungdomens Hus för att dela med sig av sina bästa tips för att skriva riktigt läskigt och spännande. Lär dig bland annat att skapa karaktärer, gestalta känslor och sätta rätt stämning i otäcka miljöer med hjälp av dina sinnen. Ta med egen dator eller använd penna och papper på plats.

DAVID RENKLINT har sedan debuten 2018 hunnit skriva över femton böcker för barn, unga och vuxna, och har blivit ett namn i svensk skräcklitteratur. Han är utbildad lärare och har tidigare arbetat som bibliotekspedagog och skolbibliotekarie, men skriver nu fantasy och skräck på heltid. David har bland annat skrivit en storlagen triologi om ett modigt barn som kastas in i en värld av pirater, blodhajar och havsmonster, och Strömånge-serien, en berättelse i högt tempo där superkrafter och spänning blandas med tonårsvardag på en liten ort. David kommer från Dalarna, men bor numera i Stockholm.

Anmälan via Ungdomsappen. Har du/ditt barn inte kommit igång med Ungdomsappen ännu, följ instruktionerna längst ned på denna sida:
Fritidsgårdar, Ungdomens hus – Orsa kommun
eller kontakta lena.nygren@orsa.se

Vill du läsa något av David Renklint innan du träffar honom, kontakta biblioteket!

Plats: Ungdomens Hus

Arrangör: Orsa bibliotek

Webbplats: https://dalabiblioteken.se/evenemang