Höstlovskul på Vallby Friluftsmuseum

Kostnad: Gratis inträde till museet

Ryslig höstlovsrunda
Välkomna till en runda där ni på egen hand upplever väsen och berättelser ur västmanländsk folktro och muntlig berättartradition. Rundan innehåller en hel del läskiga och otäcka inslag så den passar bäst för barn från cirka 8 år. Den kan upplevas skrämmande för yngre barn och känsliga personer. Rundan går över ojämnt underlag och in i hus med trappor och höga trösklar. Karta hämtas eller fotas av i närheten av lanthandeln på Vallby Friluftsmuseum. Rundan behöver inte förbokas utan ni går den på egen hand den tid som passar er. Kostnadsfritt.

Mysrysligheter
Tycker du höstlovsrundan är för läskig? Gå till våra mysrysligheter istället!
Museets pumpatunnel har förvandlats till en spöktunnel. Där är spökena färre och mindre. Tunneln ligger i potagen bakom värdshuset.

Vid lanthandeln kan du fota dig som ett stort eller litet spöke vid fotoväggen och vid torget kan du titta på den mysrysliga torgrundeln.

Stick-ned-handen: I bondgårdens portlider finns en låda. Törs du sticka ned handen i hålen och gissa vad som finns i?

Djurvandringar
Följ med museibonden som visar och berättar om museets djur när de ska utfodras inför kvällen. Samling sker vid lanthandeln kl 15.30.
Söndag 30 oktober
Söndag 6 november (årets sista djurvandring)

FULLBOKADE: Spökvandringar: Bland maror och gengångare
När mörkret faller på kvällen tisdag 1 november kan de som törs följa med Spik-Brita över museet. I lyktans sken går färden över dunkla stigar, genom mörka skogar och in i hus och gårdar. Hör och upplev ruskiga berättelser ur äldre folktro. Endast förköp.

Familjeföreställning: Hur ska detta sluta?
Hur ska detta sluta? är ett improviserat äventyr om att följa sina drömmar och göra vad du kan för att uppnå dem. Allt kan hända och du är med och bestämmer handlingen.
Torsdag 3 november kl 14.00

Häst och vagn
Åk med på en tur med häst och vagn runt museiområdet. Turerna startar vid lanthandeln. Kostnad 60 kr per person. Betalning sker med kontanter eller swish.
OBS! Turerna kan ibland ställas in på grund av regn eller andra förhinder.
Fredag 4 november kl 13-15 (fler datum kan tillkomma)

Lanthandeln
Försäljning av gammaldags karameller.
Öppen dagligen under höstlovet kl 11-16.

Systrarna på Gaggeska gården
Värdshus med mat och fika.
Öppen alla dagar kl 10-17.

Plats: Vallby Friluftsmuseum

Arrangör: Vallby Friluftsmuseum

Webbplats: https://vallbyfriluftsmuseum.se/kalender/aktiviteter/hostlovskul.5.67fd55f16b98feab941646.html