Läslovsfilm – LasseMajas Detektivbyrå – det första mysteriet

Vi visar två filmer på höstlovet i Kulturmagasinets Programsal. Välkommen att boka biljett. Biljettsläpp måndag 14 oktober kl 10.00

Hur gick det egentligen till när Lasse och Maja träffades för första gången? Följ med på det allra första fallet för LasseMajas detektivbyrå.
Maja är ny på Vallebyskolan och har precis träffat sin skåpgranne Lasse när de två dras in i en oväntad stöldhärva. En antik bok skriven av systrarna Hamarabi försvinner från skolans aula och Maja som sågs på platsen strax innan blir misstänkt. Tillsammans med Lasse bestämmer de sig för att hitta den riktiga tjuven och därmed rentvå Majas namn. Boken bär på en mystisk hemlighet, och plötsligt är alla på skolan misstänkta: den skumma vaktmästaren, gympaläraren med den tajta overallen, den konstiga bibliotekarien, ja till och med rektor Brynolfsson själv! Men vem är egentligen den riktiga tjuven? Och kommer LasseMajas detektivbyrå lyckas lösa sitt allra
första mysterium?
Josephine Bornebusch regidebuterar med ”LasseMajas detektivbyrå – Det första mysteriet” och gör det fantastiskt bra. Filmen om hur Lasse och Maja träffades och löste sitt första mysterium är utan tvekan den bästa filmen om deckarduon hittills. Den är inte bara rolig, underhållande och bitvis rörande utan även väldigt spännande.

Barntillåten från 7 år. Svenskt tal. Filmen är ca 95 minuter.
Regi: Josephine Bornebusch. Medverkande: Ester Vuori, Frank Dorsin, Johan Rheborg, Jonas Karlsson, Katrin Sundberg, Tomas Norström, Lotta Tejle m fl.

Arrangör: Kulturmagasinet

Webbplats