MAGISK WORKSHOP FÖR BARN MED FÖRFATTAREN TUVALISA RANGSTRÖM

Vi ser i vår kaffesump att det blir spådomskonst på Västergötlands museum på höstlovet! Ur Rosas spådomsbok och Västergötlands museums samlingar hämtar vi spådomstips till de som är nyfikna på framtiden. Man kan spå i nästan allting! Kråkkrax, granbarr, kaffe eller kort. I en workshop på museet tillverkar vi egna pendlar och pendelkartor med författaren Tuvalisa Rangström.

Varför trodde man mer på häxkonst förr? Finns det någon form av häxkonst som kan fungera idag? Tillsammans lyfter vi olika perspektiv och får höra historier om kloka gummor från Västergötland.

Ålder: 9-12 år

Föranmälan till bokning@vgmuseum.se

Om Tuvalisas böcker
Elins hemligheter – en handbok i häxkonst utkom 2019 och uppföljaren Rosas spådomsbok utkom 2022, båda från bokförlaget Opal. I serien får vi följa de unga häxorna Elin och Rosa dagar när världen runt omkring dem är extra magisk. I böckerna har de samlat allt de hittills lärt sig om häxkonst och spådomskonst för de läsare som själva är sugna att prova. Precis som böckernas huvudpersoner har författaren Tuvalisa Rangström tillbringat mycket tid på bibliotek och i arkiv på jakt efter magiska tips från historiska häxor.

© Illustrationer: Anna Nilsdotter 2019 och 2022

Plats: Västergötlands museum, Stadsträdgården, Skara

Arrangör: Västergötlands museum

Webbplats: https://vastergotlandsmuseum.se/aktiviteter/magisk-workshop-for-barn/