MAGISK WORKSHOP FÖR VUXNA MED FÖRFATTAREN TUVALISA RANGSTRÖM

Vi ser i vår kaffesump att det blir spådomskonst på Västergötlands museum! Ur Rosas spådomsbok och Västergötlands museums samlingar hämtar vi spådomstips till nyfikna vuxna. Man kan spå i nästan allting! Kråkkrax, granbarr, kaffe eller kort. I en workshop på museet lär vi oss spå i te med författaren Tuvalisa Rangström.

Vi får höra om 1700-talets mest beryktade spådam, Mamsell Arwidsson, som förutspådde mordet på Gustav III. Museets arkivarie Emelie Höög berättar om kloka gummor från Västergötland.

Föranmälan till bokning@vgmuseum.se

Om Tuvalisas böcker
Elins hemligheter – en handbok i häxkonst utkom 2019 och uppföljaren Rosas spådomsbok utkom 2022, båda från bokförlaget Opal. I serien får vi följa de unga häxorna Elin och Rosa dagar när världen runt omkring dem är extra magisk. I böckerna har de samlat allt de hittills lärt sig om häxkonst och spådomskonst för de läsare som själva är sugna att prova. Precis som böckernas huvudpersoner har författaren Tuvalisa Rangström tillbringat mycket tid på bibliotek och i arkiv på jakt efter magiska tips från historiska häxor.

© Illustrationer: Anna Nilsdotter 2019 och 2022

Plats: Västergötlands museum, Stadsträdgården, Skara

Arrangör: Västergötlands museum

Webbplats: https://vastergotlandsmuseum.se/aktiviteter/magisk-workshop-for-vuxna/