Malmö Dance Week goes Skellefteå – Utdrag ur föreställningen ”Inevitable”

Inevitable är ett stycke koreograferat av Clara Bajado som sätter fokus på den mentala bearbetningen av rädsla inom ramen för den sociala miljön.
Baserat på ett utforskande förhållningssätt ger sig de enskilda konstnärerna ut på en resa av introspektion, som utmanar dem att undersöka sitt eget mörker.
Inevitable syftar till att erkänna jagets komplexitet genom att utmana vår förståelse av den underliggande verkligheten av rädsla som tillväxtprocess.
En tendens som lyckas kombinera differentiering och integration av våra inre demoner, vilket gör att vi kan bejaka dessa.

Drop-in i mån av plats, fri entré!

Clara Bajado
Clara är en pionjär inom både House Dance community och på hiphop scenen. Hon har varit lärare och mentor för många etablerade dansare på scenen i dag och har mer än 20 års erfarenhet som artist, evenemangsproducent och koreograf. Hon är född, uppvuxen och utbildad i Paris med ett filippinskt arv. Efter flera år på resande fot bosatte sig Clara i London i början av 2000-talet där hon skapade Indahouse för att främja House kulturen, både dansen och musiken.

CREDITS
Idé/Research/Koreografi: Clara Bajado
Koreografiassistent: Joel Gläfke
Dansare: Vivi Tanzmeister, Mátyás Kántor och Emina Musti
Musik/ljuddesign: Rommel Arasa.

Produktion: Kulturföreningen Iver och Malmö Dance Week
Samproduktion: Dansstationen, Norrlandsoperan
Stöds av: Kulturrådet, Region Skåne och Malmö stad.

Malmö Dance Week är en vecka fylld med dans, klubbar, workshops, utställningar, filmer och battles. I år har Skellefteå och Sara kulturhus fått äran att ta del av programmet som du som gillar, älskar, vill testa på dans kan uppleva live.
För mer info och program besök www.malmodanceweek.se

Plats: Södra foajen, Sara Kulturhus

Arrangör: Sara Kulturhus med stöd av Dans i Västerbotten

Webbplats: https://www.sarakulturhus.se/sv/318035/Malmo-Dance-Week-goes-Skelleftea-Utdrag-ur-forestallningen-Inevitable/