Glad påsk önskar LÄSLOV!

Nu är det påsk! En tid för ledighet, lugn och familj för många – och kanske får vi till och med lite vårkänslor?

Självklart finns det mängder av aktiviteter i läsningen och berättandets tecken som man kan hitta på i påsk. Många bibliotek har öppet även under påskhelgen, och ni vet väl att ni även kan lyssna på ljudböcker från ert lokala bibliotek genom appen Biblio? Det finns dessutom så mycket annat kreativt och inspirerande att hitta på. Ett axplock av roliga påskaktiviteter från norr till söder kommer här! 
På Göteborgs Stadsbibliotek är schemat fullt med aktiviteter – so barnen fått rösta fram själva! Det blir bland annat filmvisningar, pyssel och digitalt skapande med spelprogrammering och digital storytelling. Se kalendariet för påsken här.

På Junibacken i Stockholm har ett ovanligt stor djur varit på besök och lagt ett ägg. Junibacken bjuder in alla barn att vara med och dekorera det! Det finns också möjlighet att gå på teaterföreställning baserad på Barbro Lindgrens bok Sparvel, eller varför inte köpa en rabatterad kombinationsbiljett till Junibacken och Skansen? Läs mer här.

På Umeå Folkets hus kommer de populära Babblarna på besök för en teaterföreställning. En historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med. Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans. Läs mer och köp biljetter här.

I Malmö kan man kombinera naturupplevelse med fantasi genom att ta sig ut på ett spännande påskäventyr i skogarna nära Fulltofta Naturcentrum. Hönan Agda har tappat alla sina finaste påskfjädrar – hjälp henne hitta dem! Kom till Fulltofta Naturcentrum och hämta ut karta och instruktioner. Läs mer här.

Vi på LÄSLOV önskar er en härlig påsk! Glöm inte att äta lite godis. Och att läsa en bok eller två.