Grattis vinnarna till LÄSLOVSPRISET

I år lanserades tävlingen LÄSLOVSPRISET som var öppen för alla mellan 7-13 år i hela landet som ville uttrycka sina tankar och känslor i ord, bild, musik eller film. Årets tema var ”Viktigast för mig”. De som var med i tävlingen kunde välja att delta själva eller tillsammans med några kompisar (fick vara högst tre). Tre vinnare skulle utses.

Stort tack för alla 108 bidrag som kom in! Alla tävlingsbidrag har bedömts av en jury med författaren Martin Widmark som ordförande och av jurymedlemmarna hiphop-artisten Ayesha Quraishi, ordföranden för Sveriges Elevråd Erik Kochbati och Läslovets bägge talespersoner Elisabet Reslegård och Johan Unenge.

Vinnarna av LÄSLOVSPRISET är:

Emma Davtyan Ragnarsson, 9 år från Hallsberg för
En dikt om starka känslor. Kärleksfullt skrivet om en kompis som hänger med i vått och torrt. Vi känner alla igen oss.

KM_C368-20161014105052

Emma Fredlund, 11 år från Valbo för
En novell med stor dramatik när man tror att man är på väg att mista någon. En mycket levande text med hög känsla av närvaro. Författaren har ett sätt att kommentera det som sker i berättelsen som gör att man som läsare kommer huvudpersonen mycket nära.

Läs vinnarnovellen här: laslovspriset-2016-emma-fredlund

Stina Degermark, Maja Degermark och Asta Landenius, 13 år från Luleå för
En animerad film med tre figurer gör upp i en styrketävling. Minstingen vinner. Det är den inre styrkan som väger tyngst. En leranimation med stor glädje i detaljer och med mycket humor.

Vinnarna fick en resa till Stockholm och en natt på hotell, studiebesök på ett bokförlag, träffade barn- och ungdomsboksförfattare, fick ett bokpaket samt mottog hyllningar på Läslovsfestivalen den 4 november på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Prisutdelare var kommunfullmäktiges ordförande i Stockholm, Eva-Louise Erlandsson Slorach.

Stort grattis till vinnarna!