LÄSLOV på Bokmässan i Göteborg

Läslov fick en rykande start förra året. I år blir det ännu mer kraftfullt. Välkommen till seminariet INSPIRATION INFÖR LÄSLOVET! Kom och bli inspirerad i ett samtal fullt av ingångar och kreativa uppslag kring läsning och berättande på oväntade platser och i nya sammanhang. I dagens Sverige där språket och läsningen får allt större betydelse är det dags att höstlovet förvandlas till ett Läslov – för alla som går i skolan, från 6-åringarna till de nästan vuxna. Första steget mot förvandlingen togs på Bokmässan förra året med både kulturministern och utbildningsministern som munviga deltagare på ett välbesökt seminarium. När väl Läslovet drog igång med aktiviteter över hela Sverige vecka 44 så var det inte många som saknade höstlovet.

Medverkande: författaren David LagercrantzKarin Wahlén, kulturcoach Östersunds Fotbollsklubb, Hussein Al Saidan, studerande från Angered och författaren Sara Kadefors. Moderator: författaren och scenpoeten Louise HalvardssonExtrainsatt medverkan av Matilda Westerman, stabschef på utbildningsdepartementet.

Arr. Nätverket Läslov vecka 44 – ett brett läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk

När: Lördag 24 september kl 10.00–10.45
Var: K3

Dessutom kan du möta oss i Läsrörelsens monter A01:05. Här finns affischer och annat Läslovs-material.

Vi ses på bokmässan!