Läs en klassiker på Läslovet

Litteraturbankens Läslov – för dig på gymnasiet

Litteraturbanken har i år, tillsammans med Läsrörelsen, tagit fram två böcker för dig som går på gymnasiet och vill läsa på Läslovet – men de kan givetvis läsas av vem som helst. Böckerna går att ladda ner gratis till din läsplatta, dator eller mobil.

Det är Astrid Lindgrens ”Kati på Kaptensgatan” och novell-antologin ”In my solitude – och andra noveller” som tagits fram för Läslovet 2017. Novellerna är utvalda av Cai Alfredson och Thérèse Röök och skriva av bland annat Karin Boye, Eva Neander, Dan Andersson och Ivar Lo-Johansson.

Du kan enkelt ladda ner Astrid Lindgrens ”Kati på Kaptensgatan” eller novell-antologin ”In my solitude – och andra noveller” på  litteraturbanken.se.

Är du lärare kan du använda Litteraturbanken som inspiration för skoluppgifter knutna till litteratur och läsning. I Litteraturbankens Skola finns det till exempel pedagogiska ingångar, förslag till uppgifter och lektioner och annat material fritt att använda.

Du kan också ladda ner Litteraturbankens Läslovsaffisch som du själv kan skriva ut och sätta upp på din skola eller ditt närmsta bibliotek.