Sportlovstips vecka 9!

Nu börjar sportlovet i bland annat Stockholm, Dalarna, Gotland och Värmland! Förutom att fynda böcker på den stora bokrean som startar tisdag 27e februari finns det självklart flera aktiviteter för att inspirera till lustfyllt berättande. Här kommer några av våra bästa tips.

Är man i Stockholm vecka nio är Kulturhuset Stadsteatern väl värt ett besök. På Kulturhuset Stadsteatern är det fullt av sportlovsmagi, med magitema på Rum för barn med magisk tipspromenad och pyssel och Harry Potter-tema på TioTretton med bland annat biovisning, trollstavsverkstad och spel. Pågår hela lovet. Läs mer här.

På Vika Bibliotek i Falun erbjuds roliga aktiviteter för de allra minsta när man bjuder in till barnteatern Hej Trottoar av och med sagofén Isadora. Lämpat för åldrarna 0-2 år. Onsdag 28e februari 10.00-11.00. Läs mer här.

På Bibliotekshuset i Karlstad kan man få hjälp att skapa en egen superhjälte! Gå på tecknings- och berättarworkshop med Louise Alvarsson och lär dig skapa superhjältar och gestalta dem i ord och bild. Fredag den 2 mars 12.00-16.00. Läs mer här.

Även på Gotland är det superhjältar som gäller när biblioteket i Roma har superhjältevecka, med allt från biovisning till pyssel och tipspromenad med barnbokshjältetema på schemat. Pågår 26/2 till 2/3. Läs mer här.

Tipsa oss gärna om era sportlovsaktiviteter genom att maila kontakt@laslov.se eller tagga oss på Facebook eller Instagram. Ha ett trevligt och snöigt sportlov!