Läslovs-sommar! Tema: Sommar på bibblan

Under sommaren tipsar vi på LÄSLOV om läsfrämjande aktiviteter på olika teman. Veckans tema: Sommar på biblioteken!
De svenska biblioteken är sanna läsfrämjare, kreativa oaser där man kan ta del av massor av böcker och tidningar på ett sätt som är hållbart både för plånbok och miljö! Många av biblioteken håller sommaröppet och anordnar dessutom mängder av aktiviteter för barn och unga. Här kommer ett axplock!

 

Biblioteken i Värmland har fullt upp med kreativa aktiviteter i sommar. Den 9 augusti anordnas till exempe Barnkulturdagen i Sunne, där barn kan delta i flera roliga aktiviteter på Sunne bibliotek såväl som på andra platser i staden. Information om alla aktiviteter för Värmlands bibliotek finns här.

 

Biblioteket i Vallentuna håller under hela sommaren i Bibliotekets Sommarklubb, en sommaraktivitet, utformad som en poängjakt, för alla mellan 6-16 år. Man jagar poäng genom att läsa, skriva och lösa olika uppdrag som kontinuerligt skickas ut via bibliotekets blogg och på sociala medier. Läs mer här.

 

Älmhults bibliotek tar med sig bibblan på cykel till stranden för sommarhäng! På stranden i Bökhult kan du under vardagarna mellan 13.00 och 16.00 låna böcker och tidningar, spela spel eller strandtennis. Vid dåligt väder är man istället välkommen till bibliotekets lokaler. Bibliotekets hemsida hittar ni här.

 

På Falu stadsbibliotek anordnar man varje fredag under sommarlovet mellan 13.00 och 15.00 ett speltorg där unga mellan 10 och 15 år kan prova på e-sport, brädspel och sällskapsspel. Aktiviteten är en del av Falu kommuns satsning Bästa sommaren – alla barn har rätt till ett roligt sommarlov! Mer information finns här.

Härlig bibbla-sommar!