Tävling! Vem är Luddmonstret?

Du känner kanske igen Läslovets maskot? Eller ”Luddmonstret” som vi brukar säga. En liten, fluffig, lilahårig varelse med stora och snälla ögon. Men mycket mer än så vet vi faktiskt inte. Därför behöver vi nu din hjälp att berätta mer om Luddmonstret – som ska bli seriefigur! Var med i årets roligaste tävling med fina priser här!

Alla barn upp till 12 år är välkomna att delta, och man kan också lämna in ett gemensamt bidrag från till exempel en klass eller en klubb. Du deltar genom att lämna in max ett A4-papper (inte mer än 3000 tecken om du skriver på dator) där du beskriver och berättar om Luddmonstret. Skicka gärna med en teckning – om du vill. Du kan också berätta i ljud eller film vem Luddmonstret är. På http://barnensbibliotek.se/luddmonstret finns information om hur du skickar in ditt bidrag, samt supertips på hur man ger en seriefigur liv.

Vinnaren får vara med och ta fram en 1-sidig serie om Luddmonstret som publiceras under hösten 2018 i bland andra tidningarna Bamse, Min Häst och Robot. Serien skapas tillsammans serietecknaren Johan Unenge, som även kommer på besök i vinnarens skolklass. Vinnaren mottar diplom och flera fina vinster på Bokmässan i Göteborg 28 september 2018.

Tävlingen arrangeras av LÄSLOV vecka 44, Läsrörelsen, Egmont Publishing och Barnens Bibliotek/Kultur i Väst. Har du frågor? Kontakta oss på kontakt@laslov.se eller info@barnensbibliotek.se.